De naamsverandering werd eind maart al aangekondigd en deze meek officieel ingevoerd: office 365 gaat nu door het leven als Microsoft 365

De naamsverandering is op zich niet meer dan een formaliteit en word doorgevoerd voor zowel bestaande klanten als nieuwe abonnees. Microsoft voert de aanpassing door omdat de Office-naam de lading niet langer dekt, nu ook nieuwe apps als Teams, Stream, Forms en Planner deel uitmaken van het pakket. 

Voor particulieren heten Office 365 Home en Personal voortaan Microsoft 365 Personal en Family. De Personal-versie is geschikt voor één gebruiker, terwijl Family tot zes gebruikers ondersteunt. 

Zakelijke bundels

Ook de zakelijke bundels voor kleine tot middelgrote ondernemeningen veranderen van naam. Zij kunnen voortaan kiezen uit Microsoft 365 Business Basic of Microsoft 365 Business Standard in plaats van de oude Office 365 Business Essentials en Office 365 Business Premium. 

Verder bestond al langer de bundel Microsoft 365 Business die bovenop de office-apps en cloudservices ook nog Intune en Azure Information Protection toevoegt. Die gaat voortaan door het leven als Microsoft 365 Business Premium.

Tot slot wordOffice 365 Business herdoopt tot Microsoft 365 Apps. 

 

Enterprise

De office 365-bundels voor grote organisaties zijn niet onderhevig aan de naamsverandering. Het gaat dan om Office 365 Enterprise (E1, E3, E5), Firstline (F1), Education (A1, A3, A5) en Government (G1, G3, G5). Voor verschillende van deze gebruikers zijn wel al langer Microsoft 365-formules beschikbaar met Windows 10 en EMS inbegrepen. Die bundels blijven gewoon bestaan. 

 

Bron: techzine.be